Titulní stránka   ČESKÉ SDRUŽENÍ PRO TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ
  Agentura ČSTZ  

Čtvrtek, 25. dubna 2024  

  Titulní stránka

 
Vstup:
Jméno:
Heslo:
 
 
\Atmos"
\Honeywell"
REMS
\DRÄGER"
\Junkers"
\Vaillant"
\Regulus"
\Hutira"
Ostatní
Designový nástěnný plynový kondenzační kotel NAOS K4
Ve druhé polovině roku 2013 představila společnost VIADRUS a. s., svou novinku
z odvětví plynových kondenzačních kotlů. Jedná se o designový nástěnný kondenzační kotel s označením NAOS K4. Plynové kondenzační kotle jsou všeobecně u zákazníků velice oblíbené pro jejich vysokou účinnost, zároveň jsou nenáročné na obsluhu a mají nízké provozní náklady.

Společnost VIADRUS se od začátku projektu soustředila na využití netradičních materiálů pro konstrukci kotle, které by umožňovaly udělat z něj designový prvek každé domácnosti. To se povedlo využitím EPP (extrudovaného polypropylenu), z něhož je vyroben rám kotle a ABS (akrylonitril butadien styrenu), který je použit pro svrchní designovou vrstvu. Materiál EPP je výborným tepelným a hlukovým izolantem, což potvrdilo i prováděné měření. „Teplota na povrchu kotle je totožná s teplotou okolí a běžná hlučnost je pouze do 40 dBA. Použitím ABS vrchního pláště jsme dali zákazníkům možnost volby barevného provedení kotle, čímž jsme se výrazně odlišili od konkurenčních produktů,“ uvedl technický ředitel společnosti VIADRUS Ing. Leon Ligocki.

Srdcem NAOSu K4 je tepelný výměník, jenž umožňuje kondenzaci spalin, a tím dosažení účinnosti přes 100 %, konktrétně až 105 %. Jedním z komponentů kotle je tepelný výměník od evropského specialisty na výrobu těchto dílů, firmy SERMETA. Jedná se o nerezový spirálový výměník s hořákem Blue Jet, jenž umožňuje plynulou regulaci výkonu od 5 do 24 kW. Regulovatelný výkon v tomto rozsahu zaručuje nízkou spotřebu paliva jak při vytápění během topné sezony, tak při vytápění v tzv. přechodném období. Zároveň je maximální výkon naprosto dostačující pro komfortní ohřev teplé vody (u verzí pro ohřev teplé vody).

Díky elektronické regulaci SIT, která patří mezi největší italské výrobce s dlouholetou tradicí na trhu je NAOS K4 vhodný jak k napojení do systému s radiátory, tak s podlahovým topením. Samotný chod kotle je řízen buď prostřednictvím pokojového termostatu nebo přístrojem OPENTHERM. Řídící jednotka SIT umožňuje ekvitermní regulaci (venkovní čidlo je součásti dodávky kotle) a samozřejmostí je ochrana proti zamrznutí.

Při výrobě je kladen velký důraz na kvalitu a bezpečnost výrobku. Před zabalením projde každý kotel 100% výstupní kontrolu. Kontrola na zkušební stanici se skládá z následujících částí:

  1. Test elektrické bezpečnosti – obsahuje test správnosti uzemnění, izolačního odporu a dielektrické pevnosti.
  2. Zkouška těsnosti – několikanásobný test plynového i vodovodního okruhu.
  3. Test funkčnosti – testy zapálení, maximálního i minimálního výkonu (dochází k nastavení plynového ventilu a emisí), funkce průtokového spínače, třícestného ventilu a další.
  4. Test bezpečnosti – zkoušky havarijního termostatu, vypnutí kotle při zastavení plynu a další.

Kotle NAOS K4 jsou dodávány ve 3 variantách: pouze pro vytápění bez možnosti ohřevu teplé vody, s průtokovým ohřevem teplé vody nebo s třícestným ventilem pro napojení externího nepřímotopného zásobníku.
Zákazník si může vybrat ze čtyř různých barev pláště, k dispozici je bílá, červená, stříbrná nebo černá varianta provedení.
Nízká cena, 6ti letá záruka i snadná montáž dělají z kotle NAOS K4 výrobek přístupný pro široké spektrum zákazníků.


Na základě inovativního přístupu k designu získala společnost za NAOS K4 již několik ocenění. Na mezinárodním stavebním veletrhu FOR THERM 2013 v Praze byla za tento kotel v rámci slavnostního galavečera udělena společnosti VIADRUS cena GRAND PRIX za originální design a rovněž na letošní výstavě INFOTHERMA 2014 v Ostravě byl kotel NAOS K4 ohodnocen jako nejzajímavější novinka ze všech vystavovaných exponátů. V Bratislavě na mezinárodním veletrhu CONECO/RACIOENERGIA byl tento kotel NAOS K4 oceněn Zlatou plaketou.


Více informací o českém výrobci kotlů naleznete na: www.viadrus.cz.

 




   Aktualizace: 17. 07. 2014
|  reklama  |  © ČSTZ 2024  |  webmaster  |